Selecteer een pagina

Elke dag is het bij sommigen weer een strijd. Wat moet ik in hemelsnaam aantrekken vandaag? Je hebt een topje die je heel graag aan wil trekken, maar de perfecte bijpassende broek en schoenen kun je niet vinden of je hebt een aantal fantastische kledingstukken in de kast hangen, maar het met elkaar combineren is toch weer iets waar je wat meer moeite mee hebt. En rijst elke keer weer de vraag ‘Wat moet ik aan vandaag?’ Oftewel What to wear today? Het is natuurlijk belangrijk dat je tevreden bent met hoe je er uit ziet, maar ook dat je je de hele dag lekker voelt in de outfit die je aan trekt.

What to wear today?

Wat moet ik aan vandaag? Of what to wear today? zijn twee van de meest gezochte zinnen in Google wereldwijd. Je bent dus niet de enige die het lastig vind om iedere dag weer een outfit te bedenken. Het kan ook zijn dat je dit probleem ondervindt specifiek bij een feestje of bij een werkvergadering. Er zijn dan verschillende manieren om inspiratie op te doen. Je kunt bijvoorbeeld eens een kijkje nemen in (online) magazines.

wat moet ik aan vandaag?

Je kunt dan op zoek gaan naar verschillende stijlen die wellicht bij jou passen of iets vinden bij de broek of het shirt wat je al hebt gekocht. Wel is het zo dat het bij een (online) magazine vaak niet gepersonaliseerd is en dus heel algemeen blijft. Je vindt dan een outfit die in het algemeen heel leuk kan zijn, maar absoluut niet past bij jouw persoonlijke stijl. De vraag: “wat trek ik aan vandaag?” wordt daarmee niet direct beantwoord.

Wat moet ik aan vandaag? Met personal styling.

Een andere, steeds meer voorkomende manier van hulp zoeken wat betreft kleding is door middel van een online personal stylist deze zijn er voor mannen en op deze pagina vind je ze voor vrouwen. Dit is een vrij nieuw concept waarbij een personal stylist een outfit voor jou gaat samenstellen. Je vult dan vaak online een vragenlijst in die niet alleen maar bestaat uit ja of nee vragen, maar ook uit andere soorten vragen zodat er precies een kledingstijl uit komt die helemaal bij jou past.

what to wear today?

Dit kan voor werkkleding zijn, maar natuurlijk ook voor kleding in je vrije tijd. Er zijn een aantal van deze diensten in België en Nederland die dit verzorgen. Bij de meeste van deze diensten krijg je, naar aanleiding van de vragenlijst en eventueel een gesprek met de stylist, een doos thuisgestuurd. Deze zogeheten fashion box of outfit box zit dus vol met een aantal complete outfits die de stylist bij jou vind passen.

Het is niet verplicht om alle outfits die zich in de box bevinden aan te schaffen. Normaliter kun je een keuze maken uit de kledingstukken die jij leuk vindt en deze vervolgens betalen. De overige kledingstukken kun je gemakkelijk weer terugsturen naar het bedrijf waar je de outfits vandaan hebt.

Maar waar kan ik deze box bestellen?

Er zijn een aantal verschillende websites die de online styling dienst in België aanbieden. Een bekende hiervan is Outfittery. Deze online styling dienst is speciaal voor mannen en selecteert outfits uit een aantal bekende merken die vervolgens samengevoegd worden tot leuke en stylish outfits door een echte stylist. Ook kun je via Outfittery de keuze maken om een selectie van kledingstukken te ontvangen. Je krijgt dan geen hele outfits, maar bijvoorbeeld alleen broeken of shirts die passen bij jouw stijl.

wat trek ik aan vandaag?

Een andere bekende is Zalon van Zalando. De Zalon box is een kledingbox die zowel voor vrouwen als voor mannen besteld kan worden. In de box vind je dan een aantal outfits die geselecteerd worden door stylisten naar aanleiding van de vragenlijst en het gesprek wat je met de stylist hebt gevoerd. De box wordt vervolgens naar jouw huis gestuurd waar je rustig de tijd krijgt om de outfits te passen en goed te bekijken. Je beslist dan vervolgens zelf wat je wil houden en stuurt het overige terug naar Zalon. Op die manier bepaal je dus zelf wat je betaald. Natuurlijk zijn er nog meer van deze styling diensten je vindt ze in ons overzicht op de homepage.

Tot slot.

Een antwoord op de vraag: wat moet ik aan vandaag? kun je dus gemakkelijk stellen aan een van de stylisten die werken voor de sites die kledingboxen samenstellen en verzenden. Op die manier hoef je dus geen lastige combinaties te maken of te twijfelen of de kleding die je aan hebt wel helemaal in style is. De outfits worden namelijk door professionele stylisten bij elkaar gezocht zodat voor iedereen stylish outfits makkelijk te verkrijgen zijn. Het is de ideale manier omdat je daardoor niet eens meer je huis uit hoeft. Je kunt gewoon lekker vanuit huis de vragenlijst invullen en vervolgens wordt de kleding bij jou thuis bezorgd. Ideaal dus!